#kaslaimės
Permainingai, bet nesėkmingai

Šeštadienį Vilniuje “Banga” apmaudžiai 2:3 nusileido “Žalgiriui B”.

Iš protokolo. Žalgiris B (Vilnius) – Banga (Gargždai) 3:2 (1:0).
LFF stadionas, 80 žiūrovų. Teisėjas – R.Adžgauskas.
Įvarčiai: 34 min. ir 64 min. (iš 11m) L.Ogana, 90+5 min. D.Reimaris (Žalgiris B); 48 min. A.Bačanskis, 56 min. R.Krušnauskas (Banga).
Įspėjimai: 26 min. K.Uzėla, 33 min. D.Linauskas, 60 min. P.Jorgensen (Žalgiris B); 27 min. K.Urbaitis, 65 min. G.Samsonik (Banga).
“Bangos” sudėtis: I.Driomovas, V.Antužis, K.Gnedojus (50′ M.Petrikas), N.Žebrauskas, A.Skurdelis, A.Bačanskis, V.Pocevičius, G.Samsonik (81′ E.Anulis), K.Urbaitis, P.Lotužys (46′ D.Zubauskas), R.Krušnauskas (90+5′ J.Skuodas). Atsargoje liko: K.Smilingis, E.Bračkus, M.Ilginis.

Prieš “Bangą” vilniečiai išrikiavo pagrindinės sudėties žaidėjais sustiprintą sudėtį. Antrąsias rungtynes už dublerius žaidė D.Romanovskij ir pirmą kartą I lygoje pasirodė legionierius iš Nigerijos L.Ogana. Tuo tarpu mūsų komandai dar prieš rungtynes teko spręsti traumų problemą – atlikti vadinamąjį nulinį keitimą ir vietoje E.Bračkaus į aikštę išleisti P.Lotužį. Tiesa, tai “Bangos” nesutrikdė – pirmoje pirmojo kėlinio pusėje gargždiškiai susikūrė net tris puikias progas, tačiau jų neišnaudojo. 10 minutę po V.Pocevičiaus aštraus perdavimo A.Bačanskis smūgiavo iš baudos aikštelės, tačiau pavyko uždirbti tik kampinį. 17 minutę, po eilinio kampinio ir kelių rikošetų, kamuolys atiteko R.Krušnauskui, bet “Bangos” puolėjas sukdamasi smūgiavo ne itin stipriai ir kamuolys atisdūrė šeimininkų vartininko rankose. 22 minutę K.Urbaičio į vartus pasiųstą kamuolį nuo vartų linijos išmušė gynėjas.
32 minutę fortūna dar sykį nusisuko nuo “Bangos” – praradus kamuolį savo aikštės pusėje šeimininkų kontrataka baigėsi perdavimu iš kairiojo krašto ir tiksliu L.Ogana smūgiu galva. Tiesa, netrukus atakos smaigalyje atsidūręs R.Krušnauskas galėjo atstatyti pusiausvyrą, tačiau per vartininką perkeltas kamuolys nuskriejo šiek tiek virš vartų.
Antrajame kėlinyje “Bangos” futbolininkams prireikė tik vienuolikos minučių, kad iš besivejančių taptų pirmaujančiais. 48 minutę aikštes centre puikų perdavimą gavęs D.Zubauskas surado kairiajame krašte A.Bačanskį, kuris užtikrintai pasiuntė kamuolį į vartus. Netrukus šeimininkai turėjo galimybę susigrąžinti pranašumą, tačiau “Bangą” išgelbėjo I.Driomovas, atrėmęs vienas prieš vieną išbėgusio vilniečio bandymą. 56 minutę R.Krušnauskas perdavė kamuolį kariuoju kraštu pabėgančiam A.Bačanskiui, o šis, įsiveržęs į baudos aikštelę, vėl grąžino kamuolį R.Krušnauskui. “Bangos” puolėjas įveikė gynėją ir pasiuntė kamuolį į vartus.
Jau pirmajame kėlinyje daugumą savo atakų šeimininkai grindė aukštais perdavimais L.Ogana, tačiau su varžovu puolėju patikimai kovojo K.Gnedojus. Po to, kai antrojo kėlinio pradžioje patyręs “Bangos” gynėjas dėl traumos buvo priverstas palikti aikštę, perdavimų L.Oganai dar padaugėjo. Ir 64 minutę viena iš tokių šeimininkų atakų baigėsi pražanga baudos aikštelėje prieš šeimininkų legionierių. Paskirtą vienuolikos metrų baudinį realizavo pats L.Ogana ir išlygino rezultatą.
Po tokios rezultatyvios antrojo kėlinio pradžios žaidimas kiek nurimo ir pavojingas išpuoliais komandos apsikeitė tik besibaigiant rungtynėms. 90 minutę po E.Anulio perdavimo iš dešiniojo krašto R.Krušnauskas iššoko prieš varžovų vartininką, tačiau kamuolį pasiuntė greta vartų. Tiksint paskutinėms sekundėms šeimininkai gavo galimybę pakelti kampinį. I.Driomovas nepasiekė į vartininko aikštelę pasiųsto kamuolio ir vilnietis D.Reimaris nukreipė jį į vartus.
Kitas rungtynes “Banga” vėl žais Vilniuje, kur kitą sekmadienį, gegužės 13 dieną, 15 valandą susitiks su “Vyčiu”.

J.Riekašienės nuotraukos

[Best_Wordpress_Gallery id=”22″ gal_title=”20180505″]