#kaslaimės
Penktadienį – Taurės dvikova

Penktadienį 19 valandą “Banga” Gargždų miesto stadione žais su Telšių “Džiugu”.

Burtai. Iš vienos pusės Taurės burtai buvo palankūs “Bangai” – lėmė rungtynes savo aikštėje, tačiau iš kitos pusės – burtai lėmė ir vieną pajėgiausių varžovų. Pirmajame etape, kuriame dalyvauja dešimt I lygos ir 30 žemesnių lygų komandų, gargždiškių ir telšiškių pora – vienintelė I lygos ekipų akistata.
Varžovas. “Džiugas”, kaip ir “Banga”, prieš sezoną išgyveno nemažas permainas. Telšiškiai atsisveikino su trim svarbiais futbolininkais – T.Dombrauskiu (šiemet atstovauja “Palangai”), E.Jasaičiu ir rezultatyviausiu 2017 metų sezono “Džiugo” žaidėju V.Viktoravičiumi (abu perėjo į “Pakruojį”). Iš tų futbolininkų, kurie papildė komandą, kol kas kiek daugiau laiko aikštėje praleidžia tik 2016 metais “Bangoje” rungtyniavęs E.Vainoras, kadaise FBK “Kaune” žaidęs V.Birškys ir aštuoniolikmetis B.Anisas.
Tradiciškai didžiausias krūvis, kaip ir praėjusiais metais, tenka patyrusiems D.Arlauskiui, A.Lipskiui, T.Rapalavičiui, A.Mikai ir legionieriui iš Ukrainos V.Polyanskyy. Be pastarojo “Džiugo” marškinėlius vilki dar du užsienio šalių piliečiai – antrąjį sezoną Telšiuose žaidžiantis ukrainietis K.Shults ir tik prieš savaitę I lygoje debiutavęs jaunas Pietų Afrikos Respublikos pilietis S.Mpetwane.
I lygos startas “Džiugui” susiklostė ne itin sėkmingai. Telšiškiai užtikrintai pradėjo (4:0 sutriuškino “Kupiškį”), tačiau vėliau per ketverias rungtynes iškovojo tik vieną pergalę (1:0 prieš “Žalgirį B”) ir patyrė tris pralaimėjimus (0:1 prieš “Trakus B”, 3:4 prieš “Pakruojį” ir 1:2 prieš “Vytį”).
Taurės varžybų reglamentas. Jei pagrindinis rungtynių laikas baigsis lygiosiomis, rungtynės bus pratęsiamos (2 kėliniai po 15 minučių). Jei ir po pratęsimo švieslentėje dega lygus rezultatas, bus mušami 11 metrų baudiniai.
Kas toliau? Šių rungtynių laimėtojas pateks į Taurės turnyro II etapą (šešioliktfinalį), kuriame jau dalyvaus ir aštuonios A lygos komandos. II etapo rungtynės bus žaidžiamos gegužės 24-27 dienomis.